זוכת התחרות • עוגת הגבינה של הני

    יוסי ברויער 1 Comment on זוכת התחרות • עוגת הגבינה של הני
    13:33
    16.05.24
    מירי זורגר No Comments on עסיסי: מירי זורגר עם המתכונים לעוגת גבינה מושלמת

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    החומרים:

    • 3.5 כוסות קמח
    • 1/2 שקית שמרים או חצי קוביית שמרים
    • 2 ביצים
    • 1/2 כוס סוכר
    • קורט מלח
    • 1/2 כוס חלב או מים פושרים
    • 50 גר' חמאה
    • מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד
    • 2 כפות שמן

     

    למלית:

    • 250 גר' גבינה לבנה 9%
    • 250 גר' גבינה לבנה כחושה
    • 50 גר' חמאה
    • 1 וחצי כוס סוכר
    • 3 שקיות סוכר וניל
    • 1/2 כפית תמצית רום
    • 3 ביצים
    • 2 כפיות גרידת לימון
    • 1/5 חבילת אינסטנט פודינג וניל
    • 1 כוס צימוקים
    • 1 חלמון ביצה למריחה

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בקערת מערבל ביצים סוכר ומלח, מוסיפים בהדרגה חלב, שמן, חמאה, מיץ לימון וקליפת לימון ומערבבים היטב.
    2. מוסיפים לתערובת את הקמח והשמרים. לשים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק הניתק מהדפנות
    3. משהים בקערה מכוסה עד להכפלת הנפח
    4. דוחסים באגרוף את הבצק התפוח ומחלקים ל-2 חלקים שווים
    5. מרדדים את אחר החלקים לעלה בעובי של כחצי ס"מ ומרפדים את תחתית התבנית ושוליה
    6. את יתרת הבצק מחלקים ל-9 חלקים וצרים מהם רצועות דקיקות בקוטר של 1/2 ס"מ
    7. משלוש רצועות קולעים צמה

     

    אופן הכנת המלית:

    1. מכניסים לקערה: חמאה, סוכר, סוכר וניל ותמצית רום ומערבבים היטב
    2. מוסיפים בהדרגה את הביצים ושאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
    3. שופכים את המלית על הבצק מדרים בצורת שתי וערב את הרצועות ומעטרים עם הצמה את שולי התבנית.
    • מורחים את הרצועות בחלמון הביצה ואופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני של כ40 מעלות.


    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      האם יש טעות במעלות החום בינוני – 40???
      ואפשר לכתוב צורת רשת ולא שתי …